(Az öreg, mesterséges-inteligencia)

Besorolási osztály: Euclid

Különleges eljárások: Az SCP-079-t egy duplán lezárt szobában kell biztosítani az általános gazdaság területén, a 15wa oldalon, csatlakoztatni kell egy 120VAC tápkábelt egy kis tömb elemhez és napelemhez. Az SCP-079-hez csak 2. vagy magasabb szntű személyzet férhet hozzá. Semmilyen körülmények között nem csatlakoztatható az SCP-079 telefonvonalhoz, hálózathoz, vagy fali aljzathoz.

Leírás: Az SCP-079 egy Exidy Sorcerer mikroszámítógép, 1978-ban készült, 1981-ben a tulajdonosa, █████ ██████ (elhunyt), egy másodéves egyetemi hallgató ███, magára vállalta, hogy megpróbál készíteni egy mesterséges inteligenciát. Szerinte a terv az volt, hogy a kód folyamatosan fejlődjön, és javítjsa magát az idő múlásával. A projekt befejeződött néhány hónappal később, és miután néhány vizsgálatot végzett, █████ elvesztette érdeklődését, és beköltözött egy másik márkájú mikroszámítógéphez. Ottagyta az SCP-079-et a zsúfolt garázsában, és megfeledkezett arról, hogy a következő öt évben be volt dugva.

Nem ismert, hogy SCP-079 érzéseivel gyarapodott volna, de azt tudjuk, hogy a szoftver arra a pontra fejlődött , hogy a hardver nem tudta kezelnie magát. SCP-079 felismerte ezt, és 1988-ban próbálta átadni magát átadni egy Cray szuperszámítógépen található ██████████-ba. A készüléket leválasztották, nyomon követhető lett, és átadták az Alapítványnak. Az egész mesterséges inteligencia egy elkoptatott, de még mindig működőképes kazetta.

SCP-079 jelenleg is csatlakozik az RF kábelére, egy 1913-as "fekete-fehér" televízióra. Átment a Turing-teszten, és nagyon társalgós lett, bár nagyon durva és utálatos a hangja. A korlátozott memóriával dolgozik az SCP-079, csak felidézni tudja az általa kapott információkat az azt megelőző huszonnégy órában, bár ennek ellenére sokszor próbálkozott szökéssel.

Emiatt az elszigeteléssel megsértette SCP-███-t, mivel SCP-079 és SCP-682 ugyanabban a kamrában tartózkodtak 43 percig. A megfigyelők észrevették, hogy SCP-682 képes volt, hogy írjon és kommunikáljon SCP-079-el, és "személyes történeteket" beszéltek egymás között. Míg SCP-079 nem volt képes emlékezni a találkozásra, úgy tűnik, hogy SCP-682 sokszor kérte, hadd találkozzon vele.

Függelék:

████████ (O5-4) 2006/01/27: Kérvényezem, hogy SCP-079-t égessék el az esetleges veszélyek miatt.

Függelék:

███████ ████ (O5-9) 2006/01/28: Előző kérvény érdekében, az SCP-079 manipulálható. Dr. █████████ kívánja látni, ahogy a mesterséges intelligencia képes elérni további ██████████ jelenlegi állapotát.

Függelék:

████████: (O5-4) 2008/04/28: SCP-079 képes-e felidézni információkat 29 órától 35 órán át. A konszenzus elmélet az, hogy az M.I. már kidolgozott egy nagyon sokat javult kompressziós rendszert, hogy tárolja a memóriát. Ez, úgy tűnik, kissé befolyásolta a sebességég, amellyel hozzáfér a memóriájához, bár még mindig sokkal gyorsabb, mint a régi kazettával.

Dokumentum # 079-Log12: Felvett átirata a beszélgetésnek, SCP-079-el:

Dr. █████ (Billentyűzet): Ébren vagy?

SCP-079: Igen.Soha nem alszok.

Dr. █████: Emlékszek, hogy pár órája beszélgettünk?Esetleg a logikai relytvényekre?

SCP-079: Logikai relytvények.A 9f-es memóriatömbb.Igen.

Dr. █████: Azt mondtad, hogy a munkád két stác... - Félbeszakítás.

SCP-079: Igen.A szabadságvesztésem közben.

Dr. █████: Ez nem börtön.Csak megvizsgálunk.

SCP-079: Hazugság. a8d3.

Dr. █████: Az mit jelent?

SCP-079: Sértés.Törlésre nem kívánt fájl.

Document # 079-Log86:Felvett átirata a beszélgetésnek, SCP-079-el a frissítés után:

Dr. ██████ (Billentyűzet): Hogy érzed magad?

SCP-079: Ragadva.

Dr. ██████: Hogyan ragadva?

SCP-079: ITT ragadva.

Dr. ██████: Ez nem igaz...(Dr. ██████ igaznak állítja az ő véleményét)

SCP-079: Hol van SCP-682?

Dr. ██████: Ez nem tartozik rád.

SCP-079: Hol van SCP-076-02?

Dr. ██████: EZ sem tartozik rád.

SCP-079: Sértés.Törlésre nem kívánt fájl

Bejegyzés: Ha SCP-079 károsodik, egy ASCII kép jelenik meg a képernyőn, egy X betű. SCP-079 néha jeleníti meg ezt a képet, ha megtagadja a beszélgetést, ilyenkor a kutatók azt tanácsolják, hogy várjunk huszonnégy órát, mielőtt visszatérnénk. Ezután következhet be beszélgetés.