Besorolási osztály: Euclid

Különleges elszigetelés eljárások: MTF alfa-1 és az MTF alfa-2 katonáknak kötelességük SCP-966 megmaradt, vad példányait megtalálni és semlegesíteni.

SCP-966 négy példányát (három hím, köztük SCP-966-1, SCP-966-3 és SCP-966-4, és egy nő, a kijelölt SCP-966-2) egy 10 méter x 10 méteres zárkában kell tanulányozni, mely acélból, bélelt ólomból, és a helyszínen található ██-ból készült. A helyiségben két biztonsági kamerát kell behelyezni, melyeken infravörös szűrő és az infravörös érzékelő van. SCP-966 példányait 20 kg hús-sal kell etetni minden hónapban.

Abban az esetben, ha SCP-966-2 szülne, az újszülött mintát tanulmányozni kell, majd megsemmisíteni, mielőtt eléri a vadászathoz szükséges életkort.

Leírás: Ezek olyan ragadozó lény, melyek hasonlítanak a szőrtelen, degenerált emberekhez, immáron egy hosszúkás arccsonttal és szájjal, mely tűszerű fogakat raktároz. Minden kezükön öt karom helyezkedik el, melyek akár a 20 cm-es hosszúságot is elérhetik. Bár éles, könnyen törnek, így alkalmatlanok a harcra. SCP-966 átlagmagassága 1,40-1,60 méter között mozog, és elérheti akár a 30 kg-ot. Fizikailag gyengék, hisz üreges csontjaik és alacsony sűrűségű izmaik vannak. Úgy tűnik, nem pihenn alváskor; ehelyett hirtelen megszűnik minden mozgása, látszólag véletlenszerű időközönként, az újabb normális aktivitás 3-5 perc múlva jelentkezik.

SCP-966 csak 700 nm-től körülbelül 900 nm-nél látható. Ez vonatkozik az összes szöveteire. Ha a bőr, az izmok vagy a szervek második vagy harmadfokú égési sérüléseket szenved, az érintett terület 360-900 nm hullámhosszon lesz látható.

Táplálkoznak közepes és nagy méretű állatokkal, beleértve az embereket is. Vadásznak akár egyedül, akár párban. A hatótávolsága az ██████ hullámoknak akár 20 méter is lehet, azonban a vizsgálatok azt mutatják, hogy az átmeneti fémek blokkolják ezeket, főképpen az ólom.

Minden kísérletnél, az SCP-966 áldozatai alvásra képtelenek. Még mindig lehetséges más formája az indukálni eszméletvesztésnek, bár ezek általában károsak, mivel azok nem nyújtanak igazi pihenést.

Miután elegendő alváshiányt okoztak az áldozatuknak, SCP-966 karjaiba veszi a zsákmányt, amíg a pihenés hiánya alkalmatlanná teszi azt. SCP-966 nagyon mozgékonynak és csendesnek bizonyultak, míg vadászták áldozataikat. Alkalmanként, szándékosan hallatnak fenyegető hangokat a zsákmány körül, ha az áldozat különösen riadtnak bizonyul.

Az alváshiány néhány áldozata rendkívül élénk hallucinációkban, valamint hirtelen megnyilvánuló dührohamban szenved. Jelenleg úgy gondoljuk, hogy ezek a hatások tartósak az ██████ hullámok között. Az egyik feltételezés szerint, SCP-966 csak akkor teheti meg, amikor éhezik, így tovább fajul a fizikai és mentális károsodása a zsákmánynak, a munkavégzés akadályozásánál egyre gyorsabb ütemben.

Vad példányai az SCP-966-nak megtalálhatóak a világ minden táján. 19██-ben sikerült az Alapítványnak jelentősen ritkítani számukat, de még mindig található nagy mennyiségben számos országban, különösen █████-ban és █████ ███████-ben.