Besorolási osztály: Safe

Különleges elszigetelés eljárások: SCP-714-et egy megerősített, magas biztonsági szekrényben kell tárolni, ahová csak 4-es szintű személyzet léphet be, a visszaélések mitatt.

Leírás: Látszólag nem több, mint egy zöld jáde gyűrű, mégis kimutatták, hogy SCP-714 képes bővíteni a vastagságát és tökéletesen ráilleszteni a gazdatest az ujjára. SCP-714-nek nem csak a mérete változik meg, mikor hozzáér egy "új" személy.

SCP-714 számos jelentős hatással, a következőképpen oszlik meg;

1) kimerültség, kényszeres pihenés/alvás

Perceken belül, SCP-714 felhúzása után, a viselők elhasználtnak érezték magukat - fizikailag és mentálisan kimerültek. Ennek köszönhetően, úgy fogja érezni magát a személy, hogy leülhet, lepihenhet a legközelebbi bútorokra, és valószínűleg néhány óra leforgása alatt elalszik.

SCP-714 meghosszabbítja a "gondolkodási idejét" a személynek, igényei során kénytelen aludni, bár a legtöbb testi funkciók, mint a légzés, lelassulhatnak. Ha SCP-714-et nem távolítják el, a legtöbb  esetben a személy  meghal kiszáradástól, és éhezéstől.

A viselők, akik alapból kifáradtak voltak SCP-714 felhúzása előtt, súlyos veszélyben van, hisz elalhatnak a lábukon, esetleg elesnek mozgás közben. Ha nincs bútor vagy bútor-szerű tárgy a közelben, a viselők megkísérlik, hogy egy pihenőhelyet jelöljenek ki bármilyen alkalmas anyagokból (párnák, takarók, stb).Az alvást meg lehet állni, de az a viselő akaraterőjén múlik.

2) lelassult reakciók, lassú mozgás

A személyek szenvedhetnek károsodott reakcióidővel; még egy éleslátású, éber és fizikailag alkalmas alany egy idő leforgása után már nem tudja elkapni a lassan dobott tárgyakat, még akkor is, ha figyelmeztetik őt és bőséges ideje van felkészülni. Bárki viselte SCP-714-et, egy idejig nem működtethet nehézgépeket vagy más járművet.

SCP-714 viselői sokkal lassabban motzognak, mint egy normál ember, járásuk átlagosan lépéstempóban a legjobb. Mozgásuk fizikailag nem lassabb, de nem képesek kifejteni magukat.

3) értelmi fogyatékosság

Részeként válik láthatóvá mentális fáradtság azon, aki viseli SCP-714-et, lassabban végeznek el alapvető feladatokat vagy akár nehezen talál szavakat a megfelelő kommunikációra. A viselő tarthat sokáig gondolni egy válasz triviális kérdés (pl; "Milyen színű ez piros golyó?"), Nem is beszélve az egyik, hogy bizonytalan vagy igényel bonyolultabb választ.

SCP-714 eltávolításával a szellemi kapacitás visszaáll a normálisra pár percen belül.

A lenti kísérleti megjegyzést Dr. ██████ írta.

"Eddig minden kísérlet, hogy megtaláljuk SCP-714 hatásainak okát, beredménytelennek bizonyultak. Azt hiszem, nem kell hangsúlyozni, mennyire hasznos lehetne, ha le tudnánk húzni a személy ujjáról negatív hatások nélkül, ezért SCP-714 folyamatosan Safe vagy Euclid besorolás között kering. Tudjuk, hogy mit csinál, de nemtudni, hogyan. Bármennyire is szeretnék mondani, hogy 100% -osan biztonságos, nincs elég információnk ennek megálapításához."