Besorolási osztály: Euclid

Különleges elszigetelés eljárások: SCP-087 megtalálható a [ADAT ELTÁVOLÍTVA]-es épületszárnyban. Egy acélajtó vezet SCP-087-hez mechanikus elektro-kioldózárral. Az épület elhelyezésekor a zár kulcsa átváltozott, mintha egy gondnok kulcsa lenne. A zárszerkezet nem nyílik ki, hacsak nem az óramutató járásával ellenttétesen fordítják el a zárban a kulcsot. Az ajtó belülről 6 cm vastagságú ipari párnázattal van kitömve.

Köszönhetően az eredményekek végső feltárásának, nincs engedélyezett személyzet, aki hozzáférne SCP-087-hez.

Leírás: SCP-087 egy kivilágítatlan platformú lépcsőház. A lépcsők 38 fokos szögben helyezkednek el, és az ajtótól 13 lépésnyire. A fényforrás szükséges minden SCP-087-tel való teszteléshez, mivel nincsenek lámpatestek vagy ablakok jelen. Ha a fényforrás fényesebb mint 75 Watt, akkor az épület felszívja a fölösleges energiát.

A lépcsőházból a beépést követően egy bajbajutott ██ éves gyermek hangja hallatszik. A mérések szerint a hang minimum 200 méter mélységből érkezhet. Ugyanakkor, ha minél lejjebb érünk a lépcsőkön, a hang nem hallható jobban. A 4-es teszt eredményeképp megtudtuk, hogy az épület jóval meghaladja az eredeti geológiai környezet mélységét, magasságát, ezért nem ismert, hogy SCP-087-nek lenne-e végpontja.

SCP-087 felfedezése óta 4 videófelvétel készült. Minden belépett személy rövid időn belül látni fog a sötétben egy fehér, orr, száj és szemnélküli arcot, amit továbbra is SCP-087-1-nek kell hívni. A személyek paranoitást és félelmet mutatnak SCP-087-1-gyel szemben, bár nem tudni, hogy ez abnormális, vagy természetes reakció-e.

Függelék:

A 4. kutatás előtt D- ██ ██ arról számolt be, hogy 1-2 másodpercig tartó kopogást hallott, a 6 centiméter vastag ipari párnázás ellenére. Ezután nem érkezett több kopogás-szerű hang az ajtóból.

A jogosult személyeknek kötelező elolvasni SCP-087 mind a négy expedíciós jelentését.