Besorolási osztály: Biztonságos

Különleges elzárási eljárások: SCP-707-et az ██-oldalon, dupla zárral ellátott biztonsági szekrényben kell tárolni. A kísérleteket két darab 3. szintű személyzet írásos engedélyével szabad elvégezni. Az összeszerelés után SCP-707 csak D-osztályú személyzet által kezelhető.

Leírás: SCP-707 egy matryoshka baba nevezetű orosz babaként nyílvánul meg, mely egy darab legbelső darabból, és négy darab szétszedhető külső részből áll. A babát elsősorban kék színpalettával festették, hagyományos orosz népmintákkal szegélyezve. Úgy tűnik, hogy a tárgy ██ éves.

Ha egy humanoid egy vagy több rétégetet távolít el SCP-707-ből, annak abnormális hatásai kb. tíz perc alatt jelentkeznek. Ennek a hatásnak súly attól függ, hány réteg lett eltávolítva:

• 1. réteg - Az egyén fogai és összes szőrzete le fog hullani fájdalommentesen, beleértve az orr- és füllszőrt is.
  • 2. réteg - Az egyén bőre leválik, leesik a gazdatestről. A bőr elvesztése teljesen fájdalommente, ám a belső szövetek kitettsége nagyon labilis, még egy gyengéd érintés is okozhat vérzést.
  • 3. réteg - Az egyén izmai leválnak a kötőszövetektől, beleértve a sejtmembránt és a szívet.
  • 4. réteg - Az egyén szervei külön-külön leválnak, míg végül a csontozat marad.

Ezek a hatások kumulatívak és szekvenciálisak, és a tizedik perc után a hatások késhetnek néhány másodpercet. Eddig egyetlen személy nem élte túl az 1 rétegnél több való leválasztást. Azonban a 2. vagy több réteg leválasztása esetén az agyi-aktivitás monitorok kijelezték, hogy a hihetetlen trauma ellenére az alanyok teljes mértékben tudatosak, amíg meg nem hallnak, általában fulladás és vérveszteség miatt.

Függelék-707-1: SCP-707 általkeletkezett felesleges vér- és szervmennyiséget való jótékonysági átadása megbeszélés alatt áll.