Besorolási osztály: Biztonságos

Különleges elszigetelés eljárások: SCP-999 általában szabadon mozoghat az épületben, kivéve éjszaka. Pen tisztán kell tartani, és az élelmiszer helyett naponta kétszer. Minden szakember besélhet, játszhat SCP-999-cel, kivétel ha az egyén fenyegető hangon kommunikál.

Leírás: SCP-999 úgy tűnik, hogy egy nagy, amorf, gélszerű narancssárga massza, súlya körülbelül 54 kg, konzisztenciája hasonló a mogyoróvajéhoz. A tárgy méretét és alakját folyamatosan változtatni tudja, de az idő nagy részében akkora, mint egy babzsák-szék. SCP-999 Összetétele olaj alapú, de tartalmaz olyan anyagot, amely ismeretlen a modern tudomány számára. Beszélő- illetve más szerveket nem találni a belsejében.

SCP-999 viselkedése egy kölyökkutyáéhoz hasonlítható: a tesztalanyok közeledésére elkezd bújócskázni, majd odacsúszik a legközelebbi személyhez szorosan átölelve őt, magas, turbékoló hanggal kísérve. SCP-999 illata megváltozik a különböző emberek számára. A felvett illatok közé tartozik a csokoládé, frissen mosott ruha, szalonna, rózsák, és Play-Doh™ gyurma.

Ez az illat felerősödik, ha a tárgy több ideig tartózkodik a tesztalanyokkal. SCP-999 kedvenc tevékenysége a csiki-birkózás, gyakran teljesen beburkolja személyt nyaktól lefelé, és csiklandozza őket, amíg nem kérik azt, hogy hagyja abba (bár ezt a kérést nem mindig teljesíti).

Míg a lény kölcsönhatásba lép bárkivel, úgy tűnik, hogy van egy különleges érdeklődési köre azok iránt, akik elégedetlenek, vagy fáj valamilyük.

A depresszióban szenvedő személyek SCP-999-nel való megismerkedésük során új, pozitív életeszmélettel rendelkeznek. Marketingviták folyan arról, hogy használni lehetne SCP-999-et antidepresszánsként.

Amellett, hogy játékos a viselkedése, és nem hajlandó enni húst, még önfeláldozási hajlamai is vannak. Ugyanis ha fegyverből lövünk ki golyót egy személy felé, SCP-999 elkezd ugrálni az alany előtt, védekezésül. A lény étrendje teljes egészében édességből áll, de a legtöbbet M & M ™-ből és Necco ™ ostyából eszik. A táplálkozási módszerei hasonlóak egy amőbához.

Kiegészítés SCP-999-A: SCP-999 le tudja-e nyugtatni SCP-682-őt.

999: (érthetetlen gügyögés)

682: (morgó hang) ...mi ez?

999: (további gügyögés és csúszás)

682: (nyög) Ez undorító ...

682: (morog) Hmmm? (Érthetetlen) mi ez ... (alacsony zajszint, kuncogva) Úgy érzem, mindenem ... ez csikiz belülről ...

682: (mély kuncogás) érzem magam ... olyan ... boldog. Boldog ... (nevet) boldog ... boldog ...

682: (bömbölve nevetés) Állj! Csiklandós vagyok! (Továbbra is nevet)

SCP-962 és SCP-999 csiki-bírkózás után elengedik egymást, majd SCP-682 mosollyal az arcán. Mikor felébred, kényseresen elkezd nevetni, majd átgázol minden Alapítványi személyzeten, őket is nevetőgörcsbe rántva. Eközben SCP-999 megpróbál menteni minél több személyt, és biztonságba helyezni őket, míg SCP-682 nyugtatói elérik hatásukat. Annak ellenére, hogy tragédiával zárult, továbbra is találkozhat a két lény.